Our Team

Story Kami

Ayie mula menjual helmet ketika masih belajar dekat Kolej Komuniti Segamat 2 dalam jurusan sijil pemasangan elektrik. Sepanjang dekat sana Ayie dapat belajar macam mana nak mulakan perniagaan, jadi Ayie dapat idea untuk menjual topi kaledar. Waktu pertama kali menjual dari rumah. Kemudian , Ayie mendapat peluang untuk buka “car booth helmet”

Bila Ayie tamatkan pelajaran , barulah Ayie dapat membuka sebuah kedai topi kaledar. Inspirasi Ayie , Ayie nak menjadikan Tokan Helmet ni salah satu jenama yang dikenali di Malaysia & negara-negara jiran. Kami juga pakar dalam pemilihan saiz yang tepat untuk pengguna. Mungkin anda tak tahu apa yang sesuai dihadiahkan kepada diri sendiri / orang tersayang dengan adanya Tokan Helmet ni anda akan lebih menghargai diri sendiri dan kami akan merealisasikan impian anda semua

Perniagaan Tokan Helmet bermula sejak 23 Mac 2018 adalah perniagaan yang berasaskan dalam bidang permotoran. Keutaamaan kami adalah membantu keselamatan para penunggang motosikal untuk mendapatkan topi kalendar yang selamat dan betul.

Apa yang mendorang Ayie untuk membuka kedai helmet ni adalah salah satunya Ayie nampak ramai pengguna motosikal tidak memilih topi kaledar yang betul dan tidak selamat untuk digunakan di atas jalan raya.

story team (bilangan, unit, role, upcoming plan-bakal recruit team baru)
• Ada 3 orang buat masa sekarang
• Kita ada Manager , Sales Advisor & Admin
• Upcoming plan untuk membuka cawangan lain Tokan Helmet di serata negeri & daerah. Upcoming plan kami juga akan recruit team baru & membuka peluang kepada ramai orang untuk bekerja dengan Tokan Helmet

Certified/lesen (perakuan bisnes)
SSM 202201005285 (1450982-A)

Apa kelebihan produk tokan helmet

• Topi kaledar yang berfesyen
• Topi kaledar yang sesuai digunakkan untuk perjalanan dekat atau jauh contohnya konvoi , “ride” bersama rakan-rakan
• Kami pakar dalam pemilihan size yang betul & dan mengutamakan keselesaan pengguna

collaboration/kerjasama (dgn mana2 company/kumpulan/organisasi)
• Kami berkolaborasi dengan Gracshaw Malaysia dengan mengeluarkan helmet GABIT27 untuk membantu Gabit Salih untuk rawatan beliau.
• Gabit Salih merupakan rider motorcross Malaysia yang telah mengharumkan nama Malaysia di luar negara.
• Beliau salah satu “cancer survivor” yang pernah terlibat dengan Kanser pangkal hidung tahap 4.

23,120
Satisfied customers

1,893
Helmet

20
Awards